ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Ο Φώτης Κουβέλης στην Ξάνθη

Στις 12.12.2010 στην αίθουσα Ξενία του Ξενοδοχείου Ελισσώ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μίλησε σε ακροατήριο και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος μας για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, αλλά και για τις δυνατότητες εξόδου από την κρίση.

Η διαμάχη και η αντιπαράθεση.που προηγήθηκε των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ανάμεσα σε "μνημονιακούς" και "αντιμνημονιακούς", είχε στενό ορίζοντα και δεν δημιούργησε προυποθέσεις ελπίδας. 

Ο Φώτης Κουβέληςτόνισε την σημασία των παρεμβάσεων που είναι αναγκαίες απο την πλευρά της ανανεωτικής αριστεράς στα κυρίαρχα θέματα της ανεργίας, της υποβάθμισης των εργασιακών σχέσεων. και της τεχνολογικής δυνατότητας.Αναφέρθηκε σε μια αριστερά που δεν θα λειτουργεί με παλιά εργαλεία, που θα παρεμβαίνει και θα έχει προτάσεις.

Η σημασία της Δ.Α. στην πολιτική σκηνή της χώρας επισημάνθηκε ότι είναι σημαντική και ότι πρέπει να ενισχυθεί η θέση της.

Ο Γιώργος Αποστολιδης στην Ξάνθη.
Ο Γιώργος Αποστολιδης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη του μεσοπολέμου, φυγαδας αργοτερα (1941) στην Αθηνα και στην Βεροια. Στην διαρκεια της κατοχης στελεχος της ΕΠΟΝ, καταδικαζεται σε θανατο το 1948 και μενει στην φυλακή Επταπυργίου 3 χρόνια (η ποινή μετατράπησε αρχικα σε ισοβια και κατόπιν σε 2 χρόνια). Συνεχίζει τις σπουδες στην Νομικη, αλλα δεν παιρνει αδεια εξασκησεως επαγγελματος . Επιστρέφει στην Ξάνθη το 1952 και εργαζεται στο συμβολαιογραφειο του πατερα του Φωτη. Υποψηφιος βουλευτης της ΕΔΑ το 1958 (οταν η ΕΔΑ εγινε αξιωματικη αντιπολίτευση και το 1961 στις εκλογες "βιας και νοθείας". Το 1960 ξαναφευγει στην Αθήνα όπου  αργότερα-το 1974-σε ηλικία 48 ετών παιρνει επι τελους την αδεια του δικηγόρου.
Βρέθηκε στην Ξάνθη (που την επισκεπτεται συχνά) και περασαμε μια ωραια βραδυα μαζι του με αναμνήσεις αλλά και με αναφορές στα σύγχρονα πολιτικά προβλήματα. Στην φωτογραφία με τον Κωστα Δελκο, Κώστα Γουναρη, Σίμο Ευαγγελίδη, Γιώργο Στυλιανίδη και Σαμί Καραμπουγιούκογλου (μόνο χέρι λόγω "επιδεξιότητας" του φωτογραφου).