Η Δ.Α. ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Δημ. Αριστερά: Νέα γραφεία και επίσκεψη Φ. Κουβέλη.
Τρίτη, 07 Δεκέμβριος 2010

Τα Συνέντευξη Τύπου  στα νέα γραφεία τους στην Ξάνθη παραχώρησαν την Τρίτη τα στελέχη της πρώτης νομαρχιακής οργάνωσης της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ξάνθη, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Φώτη Κουβέλη.

Ο Κώστας Γούναρης σημείωσε ότι ο αρχικός λόγος της συγκέντρωσης είναι η λειτουργία των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ξάνθη. «Το κόμμα ιδρύθηκε στα τέλη Ιουνίου, μεσολάβησαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τώρα η  οργανωτική του δομή παίρνει σάρκα και οστά. ‘Έχουμε δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής στην κοινωνία, ο κόσμος γνωρίζει ποιος είναι ο πρώτος πυρήνας των στελεχών και πλέον ξεκινά τη λειτουργία του το γραφείο του κόμματος στην Ξάνθη.» ανέφερε ο Κώστας Γούναρης. 

«Δεν θα μεταφέρουμε μόνο τον κεντρικό πολιτικό λόγο στην Ξάνθη αλλά θα δώσουμε βάση και στα τοπικά ζητήματα» είπε και πρόσθεσε ότι η αφορμή της ενημέρωσης των δημοσιογράφων είναι η επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στην Ξάνθη το Σαββατοκύριακο, για την οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το πρόγραμμα.

Επίσκεψη  Κουβέλη το Σαββατοκύριακο

Δεδομένο είναι πως κατά την επίσκεψή του ο Φώτης Κουβέλης θα μιλήσει σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Ελισσώ ενώ νωρίτερα θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου. Αν και το πρόγραμμα δεν έχει κλείσει οριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί  επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Ξάνθης. (που κατέστη επίκαιρο λίγη ώρα αργότερα)

Η οργανωτική δομή του κόμματος δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί καθώς εκκρεμεί η διοργάνωση του πρώτου, ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος. Πάντως σύμφωνα με τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς η οργάνωση θα δώσει βάσει στο επίπεδο της Περιφέρειας καθώς και σε αυτό των Δήμων. Ήδη η δομή στην πόλη της Ξάνθης είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς κάνουν λόγο για επίσης καλό συντονισμό σε επίπεδο περιφέρειας.

Για τις συνεργασίες: "Άνοιγμα σε όλους"

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις συνεργασίες στο χώρο της Αριστεράς ο Κώστας Γούναρης ανέφερε: «Κάνουμε άνοιγμα σε όλους . Ειδικότερα με τους Οικολόγους έχουμε συναντηθεί σε αρκετά επίπεδα, υπάρχει πάντα μια συνεργασία και όπου συμφωνούμε, θα θέλαμε αυτή η συνεργασία να γίνει πιο ουσιαστική. Είναι ένας χώρος που μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα μαζί» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε παρωπίδες σε σχέση με τις συνεργασίες. Όταν υπάρχει ένα πρόγραμμα μπορείς να συνεργαστείς στη βάση κάποιων αρχών.»

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές και τους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είπε πως με τις επιτυχημένες επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς  «γλίτωσε η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη από ένα στενά κομματικό δήμαρχο, της μιας ή της άλλης πλευράς. Τους στήριξαν οι πολίτες γιατί εκτίμησαν τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων υποψηφίων και των δυνάμεων που τους υποστήριξαν."

Το κόμμα δεν προέκυψε από την ανάγκη κάποιου πολιτικού να προβληθεί . Υπήρχε μια λογική πίεση κόσμου της ανανεωτικής αριστεράς που δεν μπορούσε να εκφραστεί πλέον μέσα στα όρια του Συνασπισμού και αναγκάστηκε να αποχωρήσει . Κόμμα ευθύνης και χρήσιμο στην κοινωνία που θα ταυτιστεί με τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, θα είναι σύμφωνα με τα στελέχη της, η Δημοκρατική Αριστερά και όχι κόμμα διαμαρτυρίας.

Για ΔΝΤ – Επιμήκηνση αποπληρωμής

Ερωτηθείς ο Κώστας Δέλκος για τα ζητήματα του ΔΝΤ και του μνημονίου ανέφερε:«Σήμερα είναι μια πραγματικότητα το ΔΝΤ και δεν γίνεται να κάνουμε πολιτική με αφορισμούς. Κάνουμε όμως δύο βασικές επισημάνσεις: Η όποια συναίνεση σε κυβερντική πολιτική δεν μπορεί να συνδυαάζεται με απορρύθμιση του κοινωνικόυ ιστού που συρρικνώνει  την οικονμοική βάση που είναι ο λαός και τον καταπιέζει. Η όποια συζήτηση πρέπει να γίνει ταυτόχρονα  με την εκκίνηση μιας παραγωγικής διαδικασίας. Καμία διέξοδος δεν υπάρχει αν το προϊόν που παράγει η χώρα δεν καλύπτει τις ανάγκες της» 

Τέλος, σε σχέση με την επέκταση της αποπληρωμής του χρέους ανέφερε: «Είχαμε προτείνει την επιμήκηνση του χρόνου αποπληρωμής αλλά χωρίς επέκταση του μνημνονίου σε δεκαετή βάση."

Ποιοι ήταν παρόντες:

Παρόντες στην πρώτη παρουσίαση στελεχών ενώπιον δημοσιογράφων ήταν ο Κώστας Γούναρης, ο Κώστας Δέλκος, ο Γιώργος Στυλιανίδης, ο Σόλων Σαρακενίδης, ο Σίμος Ευαγγελίδης, η Παρθένα Ζουμπουλίδου, ο Κώστας Καραγκιουρλής και ο Κώστας Σταμουλάς. Τα νέα γραφεία βρίσκονται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 54-56, κόντα στο ύψος της Τσιμισκή και το τηλέφωνό τους 2541065128


Πρώτο ‘σπίτι’ για τη Δημοκρατική Αριστερά στην Ξάνθη
«Χτίζουμε κόμμα ευθύνης και όχι διαμαρτυρίας»
Συνάντηση ενόψει της επίσκεψης Κουβέλη. «Δίνουμε βαρύτητα στα τοπικά θέματα, δεν αρκούμαστε στην προβολή μεγάλων εθνικών ζητημάτων»
Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Στα νέα τους γραφεία, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 54-56, υποδέχθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ, τα πρώτα μέλη της νομαρχιακής οργάνωσης της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ξάνθης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη στην πόλη μας το σαββατοκύριακο.
Ο κ. Κώστας Γούναρης ενημέρωσε για τη σειρά περιοδειών που πραγματοποιεί ο Φώτης Κουβέλης, για την επίσκεψή του στην Ξάνθη, την συνέντευξη τύπου το Σάββατο στις 6 μ.μ. και την πολιτική ομιλία αμέσως μετά στις 7.30 στο ‘Ελισσώ’, ενώ σημείωσε ότι το υπόλοιπο πρόγραμμα και οι συναντήσεις θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες μέρες.
Στην πρώτη συνάντηση με τα τοπικά ΜΜΕ παρόντες ήταν: ο Κώστας Γούναρης, ο Κώστας Δέλκος, ο Γιώργος Στυλιανίδης, ο Σόλων Σαρακενίδης, ο Σίμος Ευαγγελίδης, η Παρθένα Ζουμπουλίδου, ο Κώστας Καραγκιουρλής και ο Κώστας Σταμουλάς.
 
Με βαρύτητα στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας
«Το καλοκαίρι τελείωσε, οι εκλογές τελείωσαν και τώρα είναι ώρα η οργανωτική δομή του νέου κόμματος να πάρει σάρκα και οστά», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Γούναρης σχετικά με τη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς που συμπληρώνει 3 περίπου μήνες ζωής στην Ξάνθη. Έδωσε έμφαση στην πρόθεση των μελών της ξανθιώτικης νομαρχιακής οργάνωσης να μην περιοριστεί στην προβολή των θέσεων του κόμματος για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, αλλά να δώσει βαρύτητα με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις για τα τρέχοντα τοπικά θέματα.
Η οργανωτική δομή της τοπικής επιτροπής αναμένεται να δρομολογηθεί μετά την διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου τον Απρίλιο, όπου και θα εκλεγεί ο πρόεδρος του κόμματος. Μέχρι στιγμής, όπως διευκρίνισε ο κ. Γούναρης στην Ξάνθη ο σχεδιασμός βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ ικανοποιητικός είναι και ο συντονισμός σε επίπεδο Περιφέρειας. «Άλλωστε, ο Καλλικράτης θέλει συλλογικό παιχνίδι», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Συνεργασίες: «δεν αποκλείουμε κανένα, δε δίνουμε ‘δαχτυλίδι’ σε κανένα»
Την πρόθεση να επιτευχθεί ένα άνοιγμα προς την κοινωνία γνωστοποίησαν τα τοπικά στελέχη στη συνάντηση και με αυτό το σκεπτικό διευκρίνισαν ότι είναι ανοιχτοί σε όλες τις συνεργασίες, εφόσον υπάρχει κοινή αφετηρία. Παραδέχτηκαν ότι επιθυμούν προνομιακές σχέσεις με τους Οικολόγους- Πράσινους για να συνεργαστούν όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Γούναρης, «έχουμε συναντηθεί στους αγώνες και ξέρουμε για ζητήματα που ενδιαφέρουν την κοινωνία».
Πρόσθεσε ότι οι επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξει δύο πρόσωπα χωρίς κομματικό προφίλ αποδείχθηκαν επιτυχημένες, καθώς διαγνώστηκε και η διάθεση του κόσμου να στηρίξει πρόσωπα μη κομματικά, ενώ σχετικά με μελλοντικές συνεργασίες, που περιλαμβάνουν και την «παλιά οικογένεια» του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «είμαστε ανοιχτοί. Δεν αποκλείουμε κανέναν εκ προοιμίου, δεν δίνουμε ‘δαχτυλίδι’ σε κανέναν εκ των προτέρων».
 
Ναι στο ΔΝΤ, αλλά με όρους κοινωνίας
Τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στην κρίση και το Μνημόνιο ανέλαβε να εξηγήσει ο κ. Δέλκος, ο οποίος καταρχάς διευκρίνισε ότι: «πιστεύομε ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν ήταν αναπόφευκτη, αλλά πάντως σήμερα είναι μία πραγματικότητα. Δε γίνεται πολιτική με αφορισμούς». Εξήγησε ωστόσο, ότι κάθε αλλαγή πρέπει να κινηθεί σε δύο άξονες, αφενός την επιβολή μέτρων χωρίς αναδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και αφετέρου την παράλληλη συζήτηση της μεταρρύθμιση με την εκκίνηση μιας παραγωγικής διαδικασίας. «Με άλλα λόγια, προτείναμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, χωρίς επέκταση των όρων, επιβάρυνση και των μεγάλων εισοδημάτων, δηλαδή ΔΝΤ με όρους κοινωνίας», συμπλήρωσε ο κ. Δέλκος.
 
Στόχος η ανασύνθεση της Αριστεράς και της κοινωνίας
Απαντώντας στ επιχείρημα που θέλει τη Δημοκρατική Αριστερά διασπαστή της Αριστεράς, τα στελέχη του νέου κόμματος, χαρακτηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ «κοτέτσι με κοκόρια και χωρίς κότες, γιατί τίποτα δε γονιμοποιείται εκεί», έκαναν μία αναδρομή στην πορεία της ανανεωτικής πτέρυγας , η οποία σε ένα μεγάλο κομμάτι ακολούθησε τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλησε να εκφραστεί αυτόνομα όταν οι θέσεις της διαφοροποιήθηκαν αισθητά. «Δε θέλουμε να είμαστε το απόκομμα μια διάσπασης, ένα ακόμη κόμμα διαμαρτυρίας στην Αριστερά, αλλά ένα κόμμα ευθύνης. Φιλοδοξία και στόχευσή μας είναι η ανασύνθεση της Αριστεράς και των ευρύτερων δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης. PostHeaderIcon Ιδρύθηκε η 'Δημοκρατική Αριστερά' στην Ξάνθη

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

'Ξεκινάμε στην Ξάνθη τη δημιουργία του κόμματος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ¨Έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μας, μπροστά στα σημερινά οδυνηρά αδιέξοδα στα οποία οδήγησε την χώρα, τους εργαζόμενους και τους νέους το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, με ελπίδα και όρεξη προχωράμε στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια Αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν τη βελτίωση της θέσης τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και αλλάζει. Επιλέξαμε υπεύθυνα να υπηρετήσουμε τη δημοκρατική Αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις «ασφαλείς» απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών.

Καλούμε όλους και όλες τους δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες να κινηθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, για να γείρουν την πλάστιγγα και τις μεσοπρόθεσμες εξελίξεις υπέρ των εργαζομένων,  των ανθρώπων της δημιουργίας, των νέων επιβάλλοντας νέες ρυθμίσεις και θεσμούς στη θέση των προνομίων και διευκολύνσεων του πελατειακού κράτους.

Απευθύνουμε κάλεσμα κοινής πορείας στους προοδευτικούς συμπολίτες μας, δημοκράτες, σοσιαλιστές που πίστεψαν ίσως σε λόγια μεγάλα για να απογοητευθούν μετά. Που βλέπουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Που ξέρουν καλά ότι η λύση δεν βρίσκεται στη Δεξιά. Που προσδοκούν μια σύγχρονη σοσιαλιστική, δημοκρατική πορεία για τη χώρα.

Η πατρίδα μας περνά βαριά κρίση. Έχουμε όλοι, και η Αριστερά, το μερίδιο της ευθύνης μας. Όμως η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να είναι παρούσα. Πρέπει να εργαστεί σκληρά για να προσφέρει την ψύχραιμη ανάλυση και κατανόηση της νέας κατάστασης. Έτοιμη να συνεισφέρει την πείρα της, την έμπνευση και το πάθος της, την ενοποιητική της πνοή για την προκοπή της χώρας και του λαού μας.

Η προσωρινή επιτροπή Ξάνθης της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Χρήστος Γκαρμπούνης, γιατρός ορθοπεδικός
Κώστας Γούναρης, δικηγόρος
Κώστας Δέλκος, ηλεκτρολόγος μηχανικός
Σίμος Ευαγγελίδης, πολιτικός μηχανικός Δ.Υ.
Νίκος Ευστρατίου, συνταξιούχος τραπεζικός Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Παρθένα Ζουμπουλίδου, συνταξιούχος γιατρός
Κώστας Καραγκιουρλής, καθηγητής μαθηματικός
Σαμή Καραμπουγιούκογλου, δημοσιογράφος
Λεωνίδας Μαγουλάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός
Βαγγέλης Παλάσσαρος, καθηγητής μαθηματικός
Σόλων Σαρακενίδης, συνταξιούχος υπάλληλος Δ.Π.Θ.
Αλέκα Σελβιέρογλου, υπάλληλος νοσοκομείου
Δημήτρης Σελβιέρογλου, δημόσιος υπάλληλος
Γιώργος Στυλιανίδης, ηλεκτρολόγος μηχανικός
Δημήτρης Τσάκαλος, δάσκαλος'Τα Συνέντευξη Τύπου  στα νέα γραφεία τους στην Ξάνθη παραχώρησαν την Τρίτη τα στελέχη της πρώτης νομαρχιακής οργάνωσης της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ξάνθη, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Φώτη Κουβέλη.

Ο Κώστας Γούναρης σημείωσε ότι ο αρχικός λόγος της συγκέντρωσης είναι η λειτουργία των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ξάνθη. «Το κόμμα ιδρύθηκε στα τέλη Ιουνίου, μεσολάβησαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τώρα η  οργανωτική του δομή παίρνει σάρκα και οστά. ‘Έχουμε δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής στην κοινωνία, ο κόσμος γνωρίζει ποιος είναι ο πρώτος πυρήνας των στελεχών και πλέον ξεκινά τη λειτουργία του το γραφείο του κόμματος στην Ξάνθη.» ανέφερε ο Κώστας Γούναρης. 

«Δεν θα μεταφέρουμε μόνο τον κεντρικό πολιτικό λόγο στην Ξάνθη αλλά θα δώσουμε βάση και στα τοπικά ζητήματα» είπε και πρόσθεσε ότι η αφορμή της ενημέρωσης των δημοσιογράφων είναι η επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στην Ξάνθη το Σαββατοκύριακο, για την οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το πρόγραμμα.

Επίσκεψη  Κουβέλη το Σαββατοκύριακο

Δεδομένο είναι πως κατά την επίσκεψή του ο Φώτης Κουβέλης θα μιλήσει σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Ελισσώ ενώ νωρίτερα θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου. Αν και το πρόγραμμα δεν έχει κλείσει οριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί  επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Ξάνθης. (που κατέστη επίκαιρο λίγη ώρα αργότερα)

Η οργανωτική δομή του κόμματος δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί καθώς εκκρεμεί η διοργάνωση του πρώτου, ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος. Πάντως σύμφωνα με τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς η οργάνωση θα δώσει βάσει στο επίπεδο της Περιφέρειας καθώς και σε αυτό των Δήμων. Ήδη η δομή στην πόλη της Ξάνθης είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς κάνουν λόγο για επίσης καλό συντονισμό σε επίπεδο περιφέρειας.

Για τις συνεργασίες: "Άνοιγμα σε όλους"

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις συνεργασίες στο χώρο της Αριστεράς ο Κώστας Γούναρης ανέφερε: «Κάνουμε άνοιγμα σε όλους . Ειδικότερα με τους Οικολόγους έχουμε συναντηθεί σε αρκετά επίπεδα, υπάρχει πάντα μια συνεργασία και όπου συμφωνούμε, θα θέλαμε αυτή η συνεργασία να γίνει πιο ουσιαστική. Είναι ένας χώρος που μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα μαζί» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε παρωπίδες σε σχέση με τις συνεργασίες. Όταν υπάρχει ένα πρόγραμμα μπορείς να συνεργαστείς στη βάση κάποιων αρχών.»

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές και τους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είπε πως με τις επιτυχημένες επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς  «γλίτωσε η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη από ένα στενά κομματικό δήμαρχο, της μιας ή της άλλης πλευράς. Τους στήριξαν οι πολίτες γιατί εκτίμησαν τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων υποψηφίων και των δυνάμεων που τους υποστήριξαν."

Το κόμμα δεν προέκυψε από την ανάγκη κάποιου πολιτικού να προβληθεί . Υπήρχε μια λογική πίεση κόσμου της ανανεωτικής αριστεράς που δεν μπορούσε να εκφραστεί πλέον μέσα στα όρια του Συνασπισμού και αναγκάστηκε να αποχωρήσει . Κόμμα ευθύνης και χρήσιμο στην κοινωνία που θα ταυτιστεί με τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, θα είναι σύμφωνα με τα στελέχη της, η Δημοκρατική Αριστερά και όχι κόμμα διαμαρτυρίας.

Για ΔΝΤ – Επιμήκηνση αποπληρωμής

Ερωτηθείς ο Κώστας Δέλκος για τα ζητήματα του ΔΝΤ και του μνημονίου ανέφερε:«Σήμερα είναι μια πραγματικότητα το ΔΝΤ και δεν γίνεται να κάνουμε πολιτική με αφορισμούς. Κάνουμε όμως δύο βασικές επισημάνσεις: Η όποια συναίνεση σε κυβερντική πολιτική δεν μπορεί να συνδυαάζεται με απορρύθμιση του κοινωνικόυ ιστού που συρρικνώνει  την οικονμοική βάση που είναι ο λαός και τον καταπιέζει. Η όποια συζήτηση πρέπει να γίνει ταυτόχρονα  με την εκκίνηση μιας παραγωγικής διαδικασίας. Καμία διέξοδος δεν υπάρχει αν το προϊόν που παράγει η χώρα δεν καλύπτει τις ανάγκες της» 

Τέλος, σε σχέση με την επέκταση της αποπληρωμής του χρέους ανέφερε: «Είχαμε προτείνει την επιμήκηνση του χρόνου αποπληρωμής αλλά χωρίς επέκταση του μνημνονίου σε δεκαετή βάση."

Ποιοι ήταν παρόντες:

Παρόντες στην πρώτη παρουσίαση στελεχών ενώπιον δημοσιογράφων ήταν ο Κώστας Γούναρης, ο Κώστας Δέλκος, ο Γιώργος Στυλιανίδης, ο Σόλων Σαρακενίδης, ο Σίμος Ευαγγελίδης, η Παρθένα Ζουμπουλίδου, ο Κώστας Καραγκιουρλής και ο Κώστας Σταμουλάς. Τα νέα γραφεία βρίσκονται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 54-56, κόντα στο ύψος της Τσιμισκή και το τηλέφωνό τους 2541065128