Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δηλώσεις Φ.Κουβέλη μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργόE-mailΕκτύπωσηPDF
Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Αμέσως μετά τη συνάντηση προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Διαφωνήσαμε με τον κ. Πρωθυπουργό σε πάρα πολλά ζητήματα. Του πρότεινα ότι πρέπει να υπάρξει αναστροφή της ασκούμενης πολιτικής, προκειμένου να σταματήσει αυτή η ύφεση και να κινηθεί η παραγωγική διαδικασία.
Επεσήμανα την ανάγκη να υπάρξει συνδιαμόρφωση μιας κοινωνικής πολιτικής, ένα δίκτυ κοινωνικής ασφάλειας, με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία χειμάζονται.
Υποστήριξα ότι η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα, πρέπει να αντιμετωπιστεί σε δύο επίπεδα. Στο επίπεδο της ασκούμενης πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας, με τη δίκαιη κατανομή των βαρών και στο επίπεδο της Ευρώπης.
Και για άλλη μια φορά επανέφερα την ανάγκη να διεκδικηθεί η θετική αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση του επιτοκίου.
Ταυτόχρονα, προκειμένου να υπάρξει ακριβώς η αναστροφή της πολιτικής σε σχέση με την ύφεση και να κινηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία, υποστήριξα ότι η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει και υπάρχουν περιθώρια, σταθερά και αταλάντευτα, να διαμορφωθεί ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα επενδυτικού χαρακτήρα ύψους 20 δις ευρώ το οποίο θα μπορούσε να ζητήσει τη χρηματοδότησή του από τους μηχανισμούς της Ε.Ε., με τη σύμπραξη του προϋπολογισμού(δημόσια ταμεία-ΕΣΠΑ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και μηχανισμών όπως τα επενδυτικά ομόλογα). Όλα τα άλλα θεωρούμε, θεωρεί η Δημοκρατική Αριστερά, ότι δεν αποτελούν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Στη βάση αυτών των στοιχείων, αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις, η διαφωνία μας είναι δεδομένη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα καταψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα;
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα το καταψηφίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου