Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Ν.Ε.Δημ.Αρ. ΞάνθηςΤην Πέμπτη 20-12-2012 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης στο τοπικό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην πόλη μας.  Κατά την επίσκεψη έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Διοικητή του κέντρου για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών. Διαπιστώσαμε, τόσο από την ενημέρωση της διοίκησης όσο και από την επαφή μας με τους ίδιους τους μετανάστες τη σοβαρή προσπάθεια που έχει καταβληθεί για τη διασφάλιση στοιχειωδώς ανθρώπινων συνθηκών και κλίματος ηρεμίας.  Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης σοβαρών  προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν οι 434 μετανάστες  του κρατούνται στην Ξάνθη , όπως  η έλλειψη ιατρικής φροντίδας και η έλλειψη θέρμανσης και ρουχισμού.
Επιπλέον, όπως συμβαίνει και σε άλλα Κ.Κ.Μ., κρατούνται μετανάστες χωρίς καμία διάκριση, δηλαδή ανεξάρτητα αν κάποιοι από αυτούς εργάσθηκαν στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επίσης πολλοί από τους μετανάστες, π.χ. Σομαλοί ,Αφγανοί, δεν έχουν δυνατότητα αίτησης για απέλαση γιατί οι χώρες από τις οποίες προέρχονται δεν έχουν προξενικές αρχές στην Ελλάδα.
Με βάση τα παραπάνω θα πρέπει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να διευκρινίσει:
1.Σε ποιές ενέργειες θα προβεί για την θέσπιση ενός συνεκτικού πλαισίου μεταναστευτικής πολιτικής;
2.Σε ποιές ενέργειες θα προβεί για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα Κ.Κ.Μ.;
3.Προτίθεται να προβεί στην θέσπιση προσωρινής άδειας διαμονής σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να απελαθούν ,ούτως ώστε οι μετανάστες να μπορούν να εργασθούν και να διαβιούν αξιοπρεπώς, χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς νομικής αβεβαιότητας;
4.Τέλος προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργαζομένων και των μελών των οικογενειών τους;


Ν.Ε.  ΔΗΜΑΡ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου