Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Απόφαση Ν.Ε. Δημ.Αρ. Ξάνθης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα 13 Ιουνίου, συζήτησε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την κατάργηση της ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , ενέργεια  αυταρχική, αντιδημοκρατική , που τελικά δεν επιτυγχάνει τον σκοπό της, που είναι η αναμόρφωση και η αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης. 

Η όποια μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμός στον Δημόσιο Τομέα δεν μπορεί να συντελεστεί με μορφές του τύπου που επέλεξε η κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας για την ΕΡΤ.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης κλεισίματος της ΕΡΤ.


Επί πλέον να γίνει σαφές ότι θα επιδιώξουμε-με ανοιχτή πλέον την ΕΡΤ-την όποια αναμόρφωση της , με κριτήρια αξιοκρατικά, δημοκρατικά που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ενημέρωσης και της δημιουργικής ψυχαγωγίας του Έλληνα πολίτη.  Ο αυταρχισμός δεν ήταν ποτέ ο καλύτερος δρόμος για μεταρρυθμίσεις.

Η Κυβέρνηση είναι τρικομματική και πρέπει να επαναβεβαιώσει τον τρικομματικό της χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας της.

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου