Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου της Ν.Ε. Δημοκρατικής Αριστεράς Ξάνθης

Οργάνωση Ξάνθης

Δελτίο τύπου


Έμπρακτη καταδίκη της ρατσιστικής βίας
Η καταγγελία της επίθεσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και του τραυματισμού του συμπολίτη μας είναι αυτονόητη ενέργεια.
Η απαίτηση για τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών ασφαλώς δεδομένη

Τον Αύγουστο 2012, με αφορμή τα πρώτα επεισόδια που παρατηρήθηκαν στην περιοχή μας από νεοναζιστικές ομάδες, θεσμικοί φορείς  (νυν και πρώην βουλευτές), πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής μας με μία πολύ σημαντική κοινή ανακοίνωσή τους δήλωσαν τη συλλογική τους  αντίθεση στα φαινόμενα βίας, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και  τη θέλησή τους – ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές τους διαφορές – να προστατέψουν από κοινού τη δημοκρατική ομαλότητα  και την κοινωνική ειρήνη στην πολυπολιτισμική περιοχή μας. Νομίζουμε ότι η κοινή αυτή δράση πρέπει να γίνει υπόθεση όλων

Η έμπρακτη - αποφασιστική και όχι μόνο στα λόγια καταδίκη των φορέων των συνθημάτων της βίας και του ρατσισμού το ζητούμενο. Από το σύνολο της δημοκρατικής κοινωνίας και των πολιτών. Τώρα

Το εθνικιστικό και ρατσιστικό  παραλήρημα είναι που οπλίζει τα χέρια των φυσικών αυτουργών. Και αυτό δεν αντιμετωπίζεται από την αστυνομία.

Κάποιοι ας προσγειωθούν από τις φαντασιώσεις τους. Η αντιμετώπιση της φασιστικής και ναζιστικής επέλασης συσκοτίζεται με τις  φραστικές καταγγελίες της κυβέρνησης και της τρόϊκας. Απαιτεί  συνεννόηση και κοινή δράση των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Ξάνθη, 29/3/2013Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου