Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
















Στο πλαίσιο των επαφών του Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ &ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» , με φορείς και εργαζόμενους του νομού μας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Χρήστος Γκαρμπούνης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου, τον πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και καθηγητές του σχολείου. Στη συνάντηση αυτή- που διεξήχθη σε άριστο κλίμα- ετέθησαν από τους εκπαιδευτικούς τα ειδικά προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες του σχολείου:


Η σημερινή υποδομή είναι ανεπαρκής και ακατάλληλη για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας ενός Μουσικού σχολείου. Υπάρχει έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας για να καλύψει ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία των ομαδικών μαθημάτων.

  • Για το εξειδικευμένο πρόγραμμα ατομικών μαθημάτων Μουσικής Παιδείας διατίθενται σήμερα δεκαέξι (16) αίθουσες ενώ απαιτούνται είκοσι (20) αίθουσες.
  • Η έλλειψη αποθήκης μουσικών οργάνων δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα συνθηκών συντήρησης για όσα όργανα είναι ευπαθή σε μεταβαλλόμενες συνθήκες υγρασίας ή θερμοκρασίας.
  • Δεν υπάρχουν βοηθητικοί χώροι για τη διοργάνωση ειδικών δράσεων - εκδηλώσεων.
  • Δεν υπάρχει χώρος κυλικείου
  • Δεν υπάρχει αίθουσα σίτισης μαθητών
  • Για αύλειο χώρο του σχολείου χρησιμοποιείται η παρακείμενη πλατεία του χωριού.

Το κτίριο κατασκευάσθηκε για Πολιτιστικό Κέντρο και χρησιμοποιείται για Σχολείο!

Το Μουσικό σχολείο θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των μαθητών του νομού, αν μεταστεγασθεί στην πόλη της Ξάνθης, διευκολύνοντας μεταξύ άλλων τις μετακινήσεις των μαθητών.



Η τεράστια επιτυχία των πρόσφατων εκδηλώσεων στην πόλη μας από τα μουσικά σχολεία, για να έχει συνέχεια, απαιτεί ουσιαστική αναθεώρηση της πολιτικής για τα σχολεία αυτά. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ουσιαστικός αρωγός και συμπαραστάτης στην παραπάνω προσπάθεια, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και των δυνατοτήτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου