Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Προσυνεδριακή συνδιάσκεψη οργάνωσης Ξάνθης


Πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία μελών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη για το 1ο ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ που θα γίνει στην Αθήνα απο 31/3 έως 3/4.
Ηταν παρών και ανοιξε την συνεδρίαση ο σ. Μπαγεώργος Στέφανος, με εμπεριστατωμένο και αναλυτικό τρόπο, που βοήθησε στην κατανόηση  των γενικών αρχών των θέσεων. Το τετράπτυχο της φυσιογνωμίας της ΔΗΜ.ΑΡ.-δημοκρατικός σοσιαλισμός,αριστερός ευρωπαισμός, μεταρρυθμιστική πολιτική και οικολογικός πολιτισμός-αναδείχθηκε και αναλύθηκε κατά το δυνατόν. Η αναφορά στην σημερινή οικονομικοπολιτική  κρίση ήταν εκτενής και απορόφησε, όπως ήταν φυσικό και το ενδιαφέρον αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης που ακολούθησε. Ο διάλογος μπορεί να χαρακτηρισθεί ως γόνιμος, βοηθητικός και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερκέρασε το πνευμα των θέσεων προς μια κατεύθυνση διαυγέστερης ανάλυσης του τι είναι η σημερινή κοινωνία και πως εμείς βλέπουμε το αύριο, μέσα απο ποιές πολιτικές διεργασίες και με γνώμονα οχι πλέον μια κραυγαζουσα συνεχή διαμαρτυρία, αλλά διάθεση για εφαρμογή των αποψεων μας, μέσα απο ευρύτερες συμμαχίες που θα προκύψουν , σε συμφωνίες προγραμματικές και με συμπαρατάξεις που η ίδια η πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα θα αναδείξει.
Η οργάνωση Ξάνθης πρότεινε και θα θέσει και στο συνέδριο μια ιδιαίτερη θέση για την μειονότητα της Θράκης, που κατα την γνώμη της καλύπτει με πληρέστερο τρόπο τις σημερινές ανάγκες, αλλά και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν σε χρόνια και εκκρεμή προβλήματα.

Ακολούθησαν εκλογές εντιπροσώπων για το συνέδριο , οι οποίες θα ολοκληρωθούν σήμερα; 22/3/2011 στα γραφεία του κόμματος.

2 σχόλια: