Η είδηση : Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης εκλέχτηκε ο κ. Μωραϊτης, εκλεκτός της Ν.Δ. κατόπιν συμφωνίας με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντατζη Τσετίν , ο οποίος με τη σειρά του και κατά δήλωσή του “απέσυρε” τους 5 μόλις εκλεγέντες μειονοτικούς συμβούλους από το συνδυασμό του κ. Ι. Αθανασιάδη (εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ) και τους πήγε πεσκέσι στην κάλπη του Μωραϊτη.
Είναι φανερό ότι οι 5 σύμβουλοι δεν ενήργησαν κατ΄αυτόν τον τρόπο επειδή πείσθηκαν από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του προέδρου και ο κ. Μωραϊτης δεν επεδίωξε συνεργασία με τον αντίπαλο συνδυασμό, αλλά συνδιαλέχθηκε με τον κ. Μάντατζη (με ποια ιδιότητα άραγε ?). Οι καλές δουλειές κλείνονται πάντα κάτω από το τραπέζι.
Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να πει ότι εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς ασχολούμαστε με ποιο τρόπο εκλέχτηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ. Και θα είχε δίκιο αν όλα όσα προηγήθηκαν για να προκύψει το αποτέλεσμα περιοριζόταν στους 4 τοίχους του ΕΒΕ. Έχω όμως τη γνώμη ότι σ΄αυτά τα γεγονότα φωτογραφίζονται οι παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος, η υποκρισία, το κυνήγι της καρέκλας (που συνήθως δεν γίνεται με το αζημίωτο) και ο πολιτικός αμοραλισμός.
Μη βιαστεί κανείς να περιοριστεί μόνο στην καταδίκη των πρακτικών του κ. Μάντατζη. Οι πρώτοι διδάξαντες κομματάρχες βουλευτές με τους ατομικούς τους “στρατούς” κυκλοφορούν γύρω μας ελεύθεροι και περήφανοι που εξέλεγαν και στηρίζανε διοικήσεις φορέων, σωματείων και είχαν τους δικούς τους συνδικαλιστές.
Εδώ που τα λέμε και ο κ. Μωραϊτης δεν έκανε δα και καμία πρωτοτυπία. Μην ακούσουμε βέβαια και τίποτα κουβέντες για δικαίωση κλπ.
Κατά τη γνώμη μου το κύριο πρόβλημα βρίσκεται στο ότι και οι “΄νικητές” και οι “προδομένοι” με διαφορετικό ρόλο και ίσως σε διαφορετικό βαθμό υπηρέτησαν την ίδια λογική. Τη λογική του στείρου κομματισμού, της συνδιαλλαγής και της αδιαφάνειας. Και το χειρότερο είναι ότι τους εμπνευστές αυτών των αθλιοτήτων θα τους ξαναβρούμε μπροστά μας από αύριο για να μας διδάξουν πολιτική ακεραιότητα, ακομμάτιστο συνδικαλισμό και κάποιους από αυτούς έτοιμους από καιρό να σώσουν - μετά το ΕΒΕ -και τη χώρα.
Νομίζω ότι απλά δεν κατάλαβαν ότι κάτι άρχισε να κινείται αντίθετα από αυτή τη λογική. Ισως όχι ακόμα αρκετό να την αλλάξει αμέσως αλλά τουλάχιστον να την αμφισβητήσει.
Δεύτερη είδηση: στο νέο συνδυασμό της πλειοψηφίας , πλειοψηφούν οι μειονοτικοί συμπολίτες μας. Κάποιοι δεν κρύβουν και την ανησυχία τους γι αυτό. Προσωπικά δεν το θεωρώ καν είδηση. Εκείνο που με λυπεί είναι ότι εκκολαπτόμενοι συνδικαλιστές που άγονται και φέρονται είτε από τους “ταγούς” της μειονότητας είτε από τους επίδοξους επιβήτορες της εξουσίας δεν είναι σε θέση ούτε τους συμπολίτες τους να υπηρετήσουν ούτε τα επαγγελματικά συμφέροντα του κλάδου τους να προωθήσουν.
Υ.Γ. Ένα απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο “πολιτευτή” της Ν.Δ. “Τέλος εποχής και αρχή νέας εποχής. Αναθεώρηση σε αρχές και αξίες, σε πρόσωπα που βάλαμε ψηλά, αλλά σφάλαμε.” Mήπως προέβλεπε και τις παραπάνω εξελίξεις ?
Ξάνθη, Τρίτη και 13 δεκέμβρη 2011
Δέλκος Κώστας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου