Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τι έγραψε ό τύπος της Ξάνθης για την συγκέντρωση της Νομαρχιακής μας.


Αξιοπρόσεκτη συσπείρωση γύρω από τη Δημοκρατική Αριστερά στην Ξάνθη

dimokratiki_aristera-thrakiΚ. Γούναρης: «Καταγράφουμε ένα ενδιαφέρον του κόσμου για τις θέσεις και τις απόψεις μας»
Καταδεικνύοντας τη συσπείρωση ενός ισχυρού ρεύματος και στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ σε ξενοδοχείο της πόλης η ανοιχτή συνέλευση των μελών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Τρεις μήνες πριν συμπληρώσει δύο χρόνια από την ίδρυσή του, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δείχνει «ετοιμοπόλεμο», προσελκύοντας ψηφοφόρους από τον χώρο της ευρύτερης ανανεωτικής αριστεράς και κεντροαριστεράς και επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Τα παραπάνω επεσήμανε άλλωστε και ο εκπρόσωπος της ΔημΑρ (υποψήφιος και ο ίδιος) Κώστας Γούναρης, λέγοντας στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. ότι «προσπαθούμε να αποτυπωθεί και στο ψηφοδέλτιο αυτή η δυναμική της ΔημΑρ σε χώρους πέραν αυτών που εξέφραζε παραδοσιακά και θα δούμε κατά πόσο θα υλοποιηθεί αυτό».
Γεγονός είναι πάντως ότι η αίθουσα πλημμύρισε από μέλη και φίλους της παράταξης, σε μια συνάντηση όπου συζητήθηκε η –ευνοϊκή για τη ΔημΑρ- πολιτική συγκυρία, οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές και βέβαια η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της παράταξης στην Ξάνθη. Αυτό το τελευταίο είναι που συγκεντρώνει μοιραία το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Επιβεβαιώνοντας τα εγνωσμένα, ο Κώστας Γούναρης δημοσιοποίησε και επίσημα τα επτά ονόματα των υποψηφίων, που όμως από προχθές… έγιναν οκτώ. Πρόκειται για τους… τρεις Κωνσταντίνους (Δέλκο, Γούναρη και Δαλάτση), τους Σαμή Καραμπουγιούκογλου, Χρήστο Γκαρμπούνη, Παρθένα Ζουμπουλίδου, Μαρία Σπανού και τον Αλέξανδρο Τσίγκα.
«Ήδη είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε οκτώ υποψηφιότητες –που ενδεχομένως θα αυξηθούν- και αυτός είναι ένας ευχάριστος μπελάς, αφού συνήθως είχαμε δυσάρεστους μπελάδες για να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο», δήλωσε ο κ. Γούναρης, προσθέτοντας: «Τα ονόματα αυτά δεν κλείνουν τη διαδικασία, που μάλλον τώρα ανοίγει αφού ενδεχομένως θα προκύψουν και άλλες υποψηφιότητες. Όλες θα αξιολογηθούν και μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αποφασίσουμε όλοι μαζί ποιοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο». Σημείωσε δε ότι «υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα νομικού ή άλλου χαρακτήρα με κάποιες υποψηφιότητες, αλλά αυτά θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, που είναι εννιά μέρες μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές».
Κ. Δέλκος: «Ήρθαν πολλοί άνθρωποι που πρώτη φορά πατάνε το πόδι τους σε τέτοιες εκδηλώσεις»
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία νέων ανθρώπων στην προχθεσινή συνάντηση, καθώς και πολλών στελεχών της μειονότητας, κάτι που έκανε τον Κώστα Δέλκο να σχολιάσει σε σχετικό ερώτημά μας: «Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ήρθε πολύς νέος κόσμος που συνήθως δεν συμμετέχει σε τέτοιες δραστηριότητες. Ήρθαν πολλοί άνθρωποι που πρώτη φορά πατάνε το πόδι τους σε τέτοιες εκδηλώσεις και αρκετοί νέοι άνθρωποι από τη μειονότητα. Είναι ενδεικτικό ενός κλίματος, τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο…».
Γεγονός είναι ότι έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολύ κόσμο και με τον Κώστα Γούναρη να σχολιάζει: «Συζητάμε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, τις πολιτικές εξελίξεις, τον δρόμο για τις εκλογές και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Οι εκλογές έχουν δρομολογηθεί -ανεξάρτητα αν δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη- και εμείς εδώ και αρκετό καιρό συζητάμε με πολίτες για το πώς θα συγκροτήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα ψηφοδέλτιο που θα ανταποκρίνεται και στις ανάγκες της πολιτικής συγκυρίας και σ’ αυτό που θέλει να δώσει προς τα έξω η Δημοκρατική Αριστερά».
Απαντώντας σε ερώτησή μας για το αν οι αίσιοι οιωνοί που συνοδεύουν πανελλαδικά τη ΔημΑρ αντανακλούν και στην Ξάνθη, ο κ. Γούναρης είπε ότι «τα υψηλά ή χαμηλά ποσοστά δεν μας ενδιαφέρουν, το έχουμε δει το έργο πολλές φορές» και δήλωσε: «Σίγουρα θα συμφωνήσουμε όλοι ότι το πολιτικό σκηνικό είναι τόσο ρευστό, που ακόμη και οι δημοσκοπήσεις αλλάζουν από διήμερο σε διήμερο και από εβδομάδα σε εβδομάδα… Είναι αλήθεια ότι καταγράφουμε ένα ενδιαφέρον του κόσμου για τις θέσεις και τις απόψεις μας. Τώρα, κατά πόσο αυτό θα εκφραστεί στην πορεία προς τις εκλογές και στην κάλπη, εξαρτάται κυρίως από εμάς. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Ξάνθη είναι όπως και πανελλαδικά: υπάρχει ένα ενδιαφέρον για τις θέσεις και τις απόψεις μας, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να μετουσιωθεί και σε πολιτική συμμετοχή μέχρι τις εκλογές και σε ψήφους στην κάλπη».
Θοδωρής Μπακάλης


Δημοκρατική Αριστερά. Τα 7 ονόματα των υποψήφιων Βουλευτών για την Ξάνθη.

Τα 7 ονόματα των υποψηφίων βουλευτών με τη Δημοκρατική αριστερά, εκ των οποίων 5 θα στελεχώσουν το τοπικό ψηφοδέλτιο, ανακοινώθηκαν χθες στην Ανοιχτή Νομαρχιακή συνέλευση μελών και φίλων της τοπικής οργάνωσης.
Οι 7 είναι οι εξής: Χρήστος Γκαρμπούνης ( γιατρός), Κώστας Γούναρης ( δικηγόρος), Κώστας Δαλάτσης ( αγρότης- αντιδήμαρχος Τοπείρου), Κώστας Δέλκος ( ηλεκτρολόγος μηχανικός), Παρθένα Ζουμπουλίδου ( γιατρός), Σαμή Καραμπουγιούκογλου ( δημοσιογράφος και ήδη επίσημα υποψήφιος στο τοπικό ψηφοδέλτιο), και Μαρία Σπανού ( διευθύντρια Δήμου Ξάνθης αφού εξεταστεί εάν υπάρχει κώλυμα).
Από τους παραπάνω και δεδομένης της οριστικοποίησης της υποψηφιότητας του κ. Καραμπουγιούκογλου, θα επιλεγούν οι υπόλοιποι τέσσερις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση μελών και φίλων του κόμματος στη Νομαρχιακή Συνέλευση ήταν εντυπωσιακή.
Από το Δημοτικό ραδιόφωνο 
ΔΗΜΑΡ: Λέμε ΟΧΙ στην αριστερίστικη αριστεράPDFΕκτύπωσηE-mail
Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2012 13:41



ShareΔέλκος, Γούναρης, Γκαρμπούνης, Καραμπουγιούκογλου, Δαλάτσης, Ζουμπουλίδου, Τσίγκας, Σπανού,  οι 8 προτεινόμενοι για το ψηφοδέλτιο Ξάνθης

Μεγάλη προσέλευση στην ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση. Άνοιγμα για συνεργασία με τον κεντρώο χώρο

dhmar_1-emprosΗ ανοδική δημοσκοπική εικόνα της ΔΗΜΑΡ αποτυπώθηκε με πρόδηλο τρόπο και στην Ξάνθη  με την μεγαλύτερη προσέλευση και συμμετοχή μέχρι σήμερα στην ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση των μελών και των φίλων της  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ορφέας». Στη συνέλευση έγινε μια ενδελεχής ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας από τον κ. Κώστα Δέλκο,  διατυπώθηκε η πολιτική πλατφόρμα του κόμματος καθώς και οι κατευθυντήριες γραμμές στην πορεία του κόμματος προς τις εκλογές ενώ ανακοινώθηκαν 8 προτεινόμενοι υποψήφιοι 5 από τους οποίους θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στην Ξάνθη.     

Λέμε ΟΧΙ  στην αριστερίστικη αριστερά
Με κεντρικό πρόταγμα την ανάγκη διεξόδου της χώρας από την κρίση 20 μήνες μετά την ίδρυσή της από τον Φώτη Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ κατεβαίνει στις εκλογές με μια νέα αφήγηση για τη χώρα και την αριστερά έξω από περιχαρακώσεις και αριστερίστικη πολιτική ατζέντα. Διαφοροποιείται από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στη λογική ότι πρεσβεύει σε μια σταθερή πορεία της χώρα μέσα στην ευρωζώνη καταθέτοντας ρεαλιστική πρόταση στη βάση ενός δημοκρατικού σοσιαλισμού: «Βασική συνιστώσα της πολιτικής μας είναι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η παραμονή στην ευρωζώνη.  Είναι δέσμευση της ΔΗΜΑΡ οι συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα», σημείωσε ο κ. Δέλκος θέτοντας τη διαχωριστική γραμμή που διαφοροποιεί τη ΔΗΜΑΡ από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ:«Μας είπαν ανάχωμα και συνέδεσαν την ίδρυσή μας όχι ως ανάγκη να καλυφθεί ένα κενό απ’ τα αδιέξοδα της πολιτικής αλλά για να εμποδίσει την μεταπήδηση στα αριστερά κόμματα», κατέληξε ο κ. Κώστα Δέλκος απαντώντας σε σχετικές αναφορές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.  
Επικέντρωσε λοιπόν την αδυναμία συνεργασίας και συσπείρωσης της αριστεράς που με βάση της δημοσκοπήσεις ενωμένη συγκεντρώνει το 40% και θα μπορούσε να κυβερνήσει στις βασικές προγραμματικές θέσεις που δεν έχουν κοινό τόπο και κοινή αναφορά σ’ ότι αφορά την διαχείριση της κρίσης και τον προσανατολισμό της χώρας.

Άνοιγμα για συνεργασία με τον κεντρώο χώρο
Παράλληλα όμως έκανε άνοιγμα προς τα κεντρώα κόμματα και ιδιαίτερα προς το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά επισημαίνοντας: «Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε ένα μικρό καθαρό κόμμα με αριστερίστικη ιδεολογία. Θέλουμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και δεν φοβόμαστε να οσμωθούμε με ανθρώπους που ήταν σε διαφορετικό χώρο από μας. Ο κ. Δέλκος έκανε και μια αναφορά στον Τσετίν Μάντατζη και σε όσα διαμείφθηκαν σε σχέση με την κίνηση των «5» υποστηρίζοντας  ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια όλα αυτά που γράφτηκαν για το ότι δηλαδή η τοπική οργάνωση της Ξάνθης αντέδρασε στην ένταξή του:  «Δεν υπήρξε καμιά πίεση από μέρους μας. Είχαμε όμως συζητήσει και καταλήξει στην υποψηφιότητα του κ. Σαμή Καραμπουγιούκογλου καθώς θεωρούμε ότι εκφράζει την μειονοτική μας πολιτική.

Ποιους προτείνει η ΔΗΜΑΡ Ξάνθης
Στη συνέχεια ο κ. Δέλκος παρουσίασε τους προτεινόμενους υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης. Έκπληξη αποτελεί η παρουσία του αντιδημάρχου Τοπείρου κ. Κώστα Δαλάτση ο οποίος και συμμετείχε στη συνέλευση συνοδευόμενος από τον από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου Φώτη Πυροστιάνη.  
1. Χρήστος Γκαρμπούνης (Ιατρός)
2. Κώστας Γούναρης (Δικηγόρος)
3. Κώστας Δαλάτσης (Αγρότης-συνδικαλιστής)
4. Κώστας Δέλκος (Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός)
5. Παρθένα Ζουμπουλίδου (Ιατρός)
6. Σαμή Καραμπουγιούκογλου (Δημοσιογράφος- έχει οριστικοποιηθεί) 
7. Μαρία Σπανού (Διευθύντρια Δήμου Ξάνθης, υπό την αίρεση πιθανού κωλύματος)
8. Αλέξανδρος Τσίγκας (Καθηγητής ΔΠΘ)

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
 
Από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ
Και από το portal xanthipress.gr

http://www.xanthipress.gr/eidiseis/politiki/12942-kosmosyrroi-sti-dimar-me-dalatsi-kai-anoigma-pros-to-kentro-.html





Σε εκλογική ετοιμότητα η ΔΗΜ.ΑΡ Ξάνθης

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή Συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς με σκοπό να συζητηθούν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και όπως ήταν φυσικό και οι υποψηφιότητες των μελών της ΔΗΜΑΡ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο Κώστας Γούναρης αναφέρθηκε επίσης και στα ονόματα που εξεδήλωσαν την επιθυμία να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτΙΟ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΓΟΥΝΑΡΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου