Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Δημοκρατική Αριστερά: Μια εγγύηση ομαλότητας





του Λεωνίδα Καστανά 
Υπάρχει ένα κόσμος που ανησυχεί για την επόμενη μέρα, για την 7ηΜαΐου και δεν είναι λίγος.
Μέσα στον ορυμαγδό της εκδίκησης και της αυτοχειρίας, υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να επιβιώσουν και αναρωτιούνται:
Ποια κυβέρνηση και με ποιο πρόγραμμα, θα αναλάβει να υλοποιήσει τη νέα δανειακή σύμβαση και να μας βγάλει από την κρίση, αν βέβαια αυτό είναι εφικτό;

Τα δημοσκοπικά ευρήματα αναδεικνύουν ως ισχυρή, την πιθανότητα της απόλυτης διασποράς των ψήφων, έτσι ώστε, Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί, να μη σχηματίζουν βιώσιμη κυβέρνηση.
Η πιθανότητα να μπούμε σε μια διαλυτική διαδικασία συνεχόμενων  εκλογών είναι μεγάλη. Το μίγμα ακυβερνησίας, λαϊκισμού και ισχυρού φαιοκόκκινου μετώπου αναμένεται διαλυτικό για αυτό που έχει απομείνει από την ελληνική κοινωνία.
Ο κίνδυνος μιας ανοικτής χρεοκοπίας είναι κοντά μας, περισσότερο από ποτέ.
Δεν μπορεί, θα υπάρχει έστω και μια, σημαντική κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη, που την ύστατη στιγμή, θα σταθεί απέναντι από τα πραγματικά επίδικα.
Μια εγγυήτρια δύναμη ομαλότητας.
Μακάρι να είναι και περισσότερες.
Μια δύναμη που όχι μόνο θα βοηθήσει να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά και θα θέσει απαράβατους όρους κοινωνικής δικαιοσύνης στο πρόγραμμά της.
Δεν μας ενδιαφέρει αν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση με δικούς της υπουργούς.
Μας ενδιαφέρει να είναι εκεί όπου θα γίνονται οι διαπραγματεύσεις.
Να έχει λόγο και να βάλει βέτο για τους νέους υπουργούς.
Να θέσει εφικτούς όρους για τα μέτρα εξυγίανσης και τις μεταρρυθμίσεις, για τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάπτυξη, για την προστασία των αδυνάμων και το ασφαλιστικό.
Για τη δίκαιη λιτότητα.

Χρειαζόμαστε μια πολιτική δύναμη, που θα γεφυρώσει τα ψευδεπίγραφα και ύποπτα  πλέον χάσματα, προκειμένου να επιβιώσει η χώρα και να μην παραδοθεί βορρά στους ανεύθυνους, τους πεισιθάνατους, τους φασίστες και τους ωμούς λαϊκιστές. Στους χειρότερους των Ελλήνων.
Πιστεύουμε ότι μια τέτοια ισχυρή δύναμη  είναι η Δημοκρατική Αριστερά και θα βρίσκεται εκεί που πρέπει την κατάλληλη στιγμή. 
Μια εγγύηση ομαλότητας για να μην πεθάνει η ελπίδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου