Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Επιστολή των υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς στους πολίτες της Ξάνθης









ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
  • Εμείς οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ στο νομό Ξάνθης δεν είμαστε οι γνωστοί πολιτευτές που επενδύουν στην πολιτική για να ”φτιαχτούν”.
  • Δεν περιχαρακωθήκαμε μέσα στα βολικά κομματικά τείχη που έχουν αποκόψει την πολιτική από την κοινωνία και την έχουν στρέψει ενάντια στον απλό πολίτη.
  • Δεν περιμέναμε τις εκλογές για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας.
  • Εδώ και χρόνια, πριν ακόμη ενταχθούμε στη ΔΗΜ.ΑΡ., αναδείξαμε ποικίλα προβλήματα της περιοχής και αγωνιζόμαστε για την αντιμετώπισή τους.
  • Δεν διστάσαμε να καταγγείλουμε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις, τοπικά ή πανελλήνια, που με τις επιλογές και την πολιτική τους έφεραν τον τόπο μας στα γνωστά αδιέξοδα.

Μετά τις εκλογές:
Αυτό που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, είτε εκλεγούμε είτε όχι: Θα αγωνιζόμαστε με επεξεργασμένες θέσεις και παρεμβάσεις για τα προβλήματα του τόπου. Πεποίθησή μας είναι ότι, προπάντων σήμερα στη συγκεκριμένη προβληματική συγκυρία ,δεν χρειαζόμαστε πολιτικούς που απλώς να πείθουν, αλλά προπάντων πολιτικούς που δρουν, παρεμβαίνουν, μετασχηματίζουν.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε το ζωντανό παρόν στα δημόσια πράγματα του τόπου μας, όχι για να γίνουμε πλουσιότεροι μέσα από την πολιτική, αλλά χρήσιμοι πολίτες, με πρόταγμα τις κοινωνικές ευαισθησίες και αξίες της Αριστεράς, και της Δημοκρατίας με τις οποίες γαλουχηθήκαμε εδώ και χρόνια.
Αν μας δώσετε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό μέσα από το κοινοβούλιο, θα είμαστε ασφαλώς αποτελεσματικότεροι.

Προεκλογική περίοδος: Ένα θέατρο φάρσας με παντομίμες υποσχέσεων
O παραλογισμός της προεκλογικής περιόδου στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες
Προγράμματα φτιαγμένα στο γόνατο για την προεκλογική κατανάλωση, υποσχέσεις που χαϊδεύουν αυτιά, στημένες συγκεντρώσεις για επίδειξη δύναμης, διαφημιστικές εταιρείες με “image makers”, όλα αυτά επιστρατεύονται, για να αποσπάσουν την ψήφο του πολίτη. Και οι υποψήφιοι να παρελαύνουν ατσαλάκωτοι με ηχηρές φανφάρες, για να κερδίσουν την κρίσιμη μάχη των εντυπώσεων… .Οι θίασοι αυτοί κατεβάζουν αυλαία το βράδυ των εκλογών: Τίποτα απ’ αυτά που παίζονται προεκλογικά δεν ισχύει πια μετεκλογικά. Και ο πολίτης- θεατής αισθάνεται για μια ακόμη φορά εξαπατημένος…
Για να σερβιριστεί πειστικά η παραπάνω φάρσα, επιστρατεύονται επικουρικά, και κάποια παγιδευτικά διλήμματα (της “χαμένης ψήφου”, της “ακυβερνησίας” και τώρα “μνημόνιο ή χάος”), καταφέρνοντας να υποκλέπτουν την ψήφο των πολιτών.
Τα κόμματα της χρεοκοπίας, θορυβημένα από την αυξανόμενη επιρροή της ΔΗΜ. ΑΡ., αναμασούν την καραμέλα: «Η ΔΗΜ. ΑΡ. δεν έχει θέσεις, δεν έχει προτάσεις για το ξεπέρασμα της κρίσης»
Τίποτα ψευδέστερο: Υποκρίνονται ή είναι αδιάβαστοι. Ας μπουν στον κόπο να διαβάσουν τις θέσεις και προτάσεις μας που έχουμε εδώ και μήνες δημοσιοποιήσει και αναλύσει. Εμπεριστατωμένες αναλύσεις και επεξεργασμένες, συγκεκριμένες προτάσεις , αποτέλεσμα, συλλογικής δουλειάς ειδικών, και ανθρώπων που ζουν, ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τα προβλήματα. Καμιά σχέση με τις γνωστές εκθέσεις Ιδεών που παράγονται στα προεκλογικά κομματικά γραφεία για τις επικοινωνιακές ανάγκες της προεκλογικής προπαγάνδας.

Για το Mνημόνιο
Εμείς δεν προσεγγίζουμε το μνημόνιο με τη λογική του μαύρου- άσπρου :
Σήμερα, ο πιο ασφαλής τρόπος για ένα κόμμα να κερδίσει ψήφους είναι να ταχθεί φανατικά και ισοπεδωτικά κατά του Mνημονίου. Είναι φανερό ότι η μνημονιακή συνταγή, αν ακολουθηθεί κατά γράμμα, θα δημιουργήσει νέα δομικά-διαρθρωτικά αδιέξοδα.. Γι΄αυτό καταψηφίσαμε το μνημόνιο. Με αίσθημα ευθύνης ωστόσο και εν γνώσει του πολιτικού κόστους που έχει η θέση μας αυτή, ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: Το Mνημόνιο δεν είναι στο σύνολό του μια μαύρη λίστα με ζημιογόνες/ βλαβερές διατάξεις για τη χώρα. Υπάρχουν διατάξεις που αφορούν συγκεκριμένα πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες ( όπως o περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, ο έλεγχος νομιμότητας των αναπηρικών συντάξεων, των πριμοδοτήσεων, η θεσμική ρύθμιση των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες κλπ).Το γεγονός ότι τα κόμματα του Δικομματισμού τα διακήρυσσαν αλλά δεν τα αποτόλμησαν, μας καθήλωσε στην υπανάπτυξη και αύξησε δραματικά τα αδιέξοδα στα οποία βουλιάζουμε σήμερα.
Η θέση μας λοιπόν σχετικά με το Mνημόνιο δεν είναι απλοϊκού τύπου «ναι ή όχι». Σ΄ αυτό το αδιέξοδο δίλημμα η ΔΗΜ.ΑΡ προτείνει την Τρίτη Λύση, που καθιστά αναγκαία τη διεκδίκηση συγκεκριμένων τροποποιήσεων στο συμφωνηθέν πλαίσιο με τους εταίρους μας. Θεωρούμε ότι η διέξοδος αυτή αποτελεί μονόδρομο, τον μόνο ρεαλιστικό πολιτικό εθνικό στόχο, για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου η ΔΗΜ.ΑΡ επιδιώκει να αποτελέσει τον καταλύτη των μετεκλογικών εξελίξεων, από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης ή συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας με σκοπό τη μετατόπιση του πολιτικού άξονα της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση.

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς

Γκαρμπούνης Χρήστος
Γούναρης Κώστας
Δέλκος Κώστας
Ζουμπουλίδου Παρθένα
Καραμπουγιούκογλου Σαμή

1 σχόλιο:

  1. επειδη ειχα την ευ- τυχια να παρακολουθησω την δραση σας συνολικα και ατομικα αρκετα χρονια , ομολογω οτι το κειμενο σας ειναι ιδιαιτερα ευστοχο ,σαφως πολιτικο, αλλα ομως και βαθια συναισθηματικο , αγγιζει τις καρδιες πολλων αριστερων ανθρωπων - περα απο ΔΗΜΑΡ μεχρι και ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα λεγα .
    Αυτο που εκπεμπεται με την επιστολη σας ειναι η συνεχης διαχρονικη προσπαθεια σας για οτι ομορφο μας δινεται στη ζωη -η δημιουργικοτητα σας, η αλληλεγγυη σας , η παλη εναντια σε καθε αδικια - η αγαπη σας για την ιδια τη ζωη αυτη καθ΄εαυτη , με οτι αυτο σημαινει για το καθενα σας .και αυτα νομιζω ειναι πρωτα απόλα χαρακτηριστικα των αριστερων . να μεινετε παντα αυτοι που ειστε - αριστεροι σε καθε περιπτωση .
    φιλικα - αγωνιστικα - Ρ.Φ - Πατρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή