Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ξανθιώτες ενωμένοι απέναντι στην βία, το μίσος και τον ρατσισμό. Φτάνει πια....Σάββατο 6 Απριλίου, 1 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.Τον Αύγουστο του 2012 μετά τα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας που σημειώθηκαν στην Ξάνθη, υπήρξαμε ενωμένοι απέναντι στο φαινόμενο και επισημάναμε εξαρχής την κάθετη αντίδραση των δημοκρατικών πολιτών απέναντι στη βία.
Έκτοτε, ακολούθησε μια αλυσίδα ανησυχητικών γεγονότων σε βάρος διαφορετικών ομάδων πολιτών, με αποκορύφωμα τη ρατσιστική επίθεση σε συμπολίτη μας μειονοτικό και την επιχείρηση τρομοκράτησης νεαρών μαθητών από στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δημιούργησαν συναισθήματα φόβου σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Πλέον, δεν αρκούμαστε στη λεκτική καταδίκη αλλά καλούμε σε πιο μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις απέναντι στα φαινόμενα που απειλούν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θέτουν σε κίνδυνο την κατάκτηση της ειρηνικής συμβίωσης των δύο στοιχείων στην περιοχή.
Επαναλαμβάνουμε και σήμερα ότι η πολυπολιτισμική Θράκη ήταν και θα παραμείνει μια ανεκτική κοινωνία σε πείσμα όσων επενδύουν στη μισαλλοδοξία και το διχασμό και δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ωμή πολιτική βία για να το πετύχουν. Όπως τότε, έτσι και τώρα, δεν αρνούμαστε ότι μεταξύ μας έχουμε μικρές ή μεγάλες ιδεολογικές διαφορές αλλά δηλώνουμε ρητά ότι επιθυμούμε να εκφράσουμε μια κοινωνία ενωμένη απέναντι στο μίσος και τη ρατσιστική βία είτε προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή, είτε από οποιοδήποτε πολιτικό ή απολίτικο μόρφωμα.

Καμία συμμορία δεν θα εκτρέψει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς σε επικίνδυνα μονοπάτια, κανείς δεν θα απειλήσει τις ανθρωπιστικές αρχές και τις αξίες που καθοδήγησαν τον αγώνα για την κοινωνία ειρήνης και σεβασμού στο διαφορετικό, κανείς δεν θα μεταβάλλει την Ξάνθη σε κοινωνία φόβου και απειλής. Ζητούμε, όμως και από την Πολιτεία, όπως αυτή εκφράζεται τοπικά και κεντρικά, να επιδεικνύει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά για να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει με την αμεσότητα της παρέμβασης, τα φαινόμενα βίας που πλήττουν την περιοχή.

Καλούμε τους πολίτες της Ξάνθης, οποιασδήποτε θρησκείας, φύλου, πολιτικής τοποθέτησης, στην Πανξανθιώτικη Αντιρατσιστική Πορεία και συγκεντρωνόμαστε στη 1μ.μ., του Σαββάτου 6/4 στην Κεντρική Πλατεία. Για να φωνάξουμε ότι είμαστε ενωμένοι απέναντι στη βία, το μίσος και το ρατσισμό και να απομονώσουμε όσους προσπαθούν να την επιβάλλουν στην κοινωνία μας καθώς η πίστη μας στις δημοκρατικές κατακτήσεις είναι απείρως πιο ισχυρή και πιο μαζική από την πίστη μιας θλιβερής μειοψηφίας στο μίσος.
Φτάνει πια…

ΥΓ: Τις επόμενες μέρες και αφού πραγματοποιηθεί η σημαντική αυτή κινητοποίηση, καλούμε σε μια μεγάλη συζήτηση όλους τους φορείς της Ξάνθης, είτε υπογράφουν αυτό το κείμενο είτε όχι, προκειμένου να καθορίσουμε, πάλι ενωμένοι, τη δράση μας και να απαιτήσουμε, ως θεσμική κοινωνία, την παρέμβαση της πολιτείας.
  • Υπογράφουν:
Οι Βουλευτές: Ζεϊμπέκ Χουσείν, ………Οι νομαρχιακές οργανώσεις κομμάτων: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι ΠράσινοιΟι φορείς: Εργατικό Κέντρο, ΕΛΜΕ Ξάνθης, …………, Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δήμου Τοπείρου, Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης

  • Και καλούνται όσοι συμφωνούν, να εκφράσουν με δικές τους ανακοινώσεις την υποστήριξή τους στην κινητοποίηση και το πολιτικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου