Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Συνδιάσκεψη μελών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη μελών και φίλων της Δημ.Αρ. χθες Τετάρτη 25.5.2011 στην Ξάνθη με την παρουσία και του Θόδωρου Μαργαρίτη , μέλους της Εκτελεστικής Γραμματεία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η συνολική ανάλυση και αποτίμηση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας που έγινε απο τον σ. Θ. Μαργαρίτη , ακολουθήθηκε από εντονη συζήτηση και προβληματισμό σχεδόν απο ολους  τους παρευρισκόμενους/ες. 

Ο. Θ. Μαργαρίτης αφού εξήγησε την στάση των ανανεωτικών δυνάμεων και την προοπτική της δημιουργίας της Δ.Α. , προχώρησε στην παρουσίαση της σημερινής κατάστασης. Η ευθύνη των 2 μεγάλων κομμάτων που μέσα στα πλαίσια του πελατειακού κράτους οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση, αλλά και η μονιμα καταγγελτική στάση των άλλων κομμάτων της αριστεράς, βρίσκονται στον πυρήνα του πολιτικού πεδίου , που συνιστά την πολιτική κρίση , η οποία για να ξεπεραστεί απαιτεί υπέρβαση εκ μέρους κυρίως των πολιτών. Ο αναστοχασμός και η θετική μεταρρυθμιστική λογική της αριστεράς, που έπρεπε να επανέλθει στην πολιτκή κοιτίδα της, δημιούργησε την ανάγκη της δημιουργίας της Δημ.Αρ., που τα πρώτα δείγματα-και επιτυχημένα-γραφής της  , ηταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η συμετοχή της στην διοικηση των 3 μεγάλων δήμων της χώρας, Αθήνας, θεσσαλονίκης και Πάτρας.

Σήμερα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και που 1 1/2 χρόνος διαχείρησης εκ μέρους του Πασοκ, δεν επέφερε τις αναγκαίες αλλαγές, αλλαγές πού ήταν απιτεκτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν εδώ και 30 χρόνια, για το γκρέμισμα του πελατειακού κράτους, επιχειρείται να ασκηθεί πάλι η ίδια πολιτική, που σαν στόχο έχει τους αδύνατους οικονομικά, μισθωτούς , συνταξιούχους και μικρομεσαια στρώματα, επιτείνοντας έτσι την άδικη κατανομή των βαρών για το ξεπέρασμα της κρίσης. Η Δημ.Αρ. θεωρεί ως κόκκινη γραμμή αμύνας την παραμονή στο ευρώ και οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσει καταστροφή και ότι επίσης χρειάζεται ευρωπαική πολιτική λύση για το ξεπέρασμα της σημερινής οδυνηρά δύσκολης οικονομικής κατάστασης.


Εξ άλλου χθές στα πλαίσια της συνδιάσκεψης εκλέχτηκε 9μελής γραμματεία της τοπικής οργάνωσης της Δημ. Αρ.που αποτελούν οι:

Γκαρμπούνης Χρήστος
Γούναρης Κώστας
Δέλκος Κώστας
Ευαγγελίδης Σίμος
Ζουμπουλίδου Παρθένα
Καραμπουγιούκογλου Σαμί
Κυρλίδης Κώστας
Σαρακενίδης Σόλων
Στυλιανίδης Γιώργος

Σήμερα Πέμπτη 26.5.2011 αντιπροσωπεία της Δημ. Αρ. Ξάνθης με τον σ. Μαργαρίτη επικεφαλής,επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας της ΣΕΚΑΠ και συζήτησε με τους εργαζόμενους και με την διεύθυνση, για τα ακανθώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η επιχείρηση σήμερα. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει ιδιαίτερη ανακοίνωση και τοποθέτηση εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου