Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μειονοτική εκπαίδευση.








Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής  Α΄ Πειραιά

Πειραιάς, 24/10/2012


Θέμα: Σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην επίκαιρη ερώτησή μου για το θέμα της μη εισαγωγής φοιτητών και φοιτητριών από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν απάντησε στην Βουλή ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού σε επίκαιρη ερώτησή μου αναφορικά με την μη εισαγωγή φοιτητών και φοιτητριών από τη μουσουλμανική μειονότητα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ κατά την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μη έκδοση υπουργικής απόφασης που να προσδιορίζει συγκεκριμένο αριθμό εισακτέων στο εν λόγω τμήμα, όπως είχε γίνει το 2011, ήταν παράβλεψη και ότι δεν θα επαναληφθεί. 

Τα δίγλωσσα προγράμματα των μειονοτικών σχολείων χρειάζονται εκπαιδευτικούς και της μειονότητας καλά εκπαιδευμένους σε πανεπιστημιακά τμήματα όπως αυτά που εκπαιδεύουν τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας. 
Ζητούμε από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να δεσμευθεί δημόσια ότι  δεν θα επαναληφθεί το «λάθος» που κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά στέρησε τα παιδιά της μειονότητας από τη φοίτησή τους στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και ότι του χρόνου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εισαχθούν και να φοιτήσουν κανονικά φοιτητές και φοιτήτριες στο ειδικό πρόγραμμα σπουδών που έχει σχεδιαστεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου