Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου







Η ανάληψη δράσης από "μηχανοκίνητες ομάδες" και στην περιοχή μας με αφορμή τους παράνομους μετανάστες αλλά και με στοχοποίηση της μειονότητας, δεν είναι απλώς ανησυχητική. Είναι εγκληματική.

Τα όσα καταγγέλει ο δήμαρχος Τοπείρου αλλά και μεμονωμένα, προς το παρόν, περιστατικά, στο κέντρο της πόλης, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Χρειάζεται αντίδραση τώρα. Προτού ακόμη πάρουν έκταση και ενισχύσουν φαινόμενα:

-"Κοινωνικού αυτοματισμού"

-Αμφισβήτησης της δυνατότητας του κράτους να προστατέψει   τους πολίτες του.

-Ανασφάλειας που ούτως ή άλλως γεννά η κρίση.

Η αστυνομία και οι αρχές να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά. Προτού επικρατήσει η αντίληψη περί συμψηφιστικής βίας, πρέπει η Πολιτεία να βγάλει τις "κουκούλες" από τους αυτόκλητους σωτήρες της (καθαρότητας της) φυλής, για να δουν όλοι τα πρόσωπα τους. Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα εν τη γενέσει του και κόβοντας ταυτόχρονα κάθε ομφάλιο λώρο, που μπορεί να συνδέει την δράση αυτών των ομάδων με την ενδεχόμενη ανοχή μελών του αστυνομικού σώματος.

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί τους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες ως τραμπούκικες, φασίζουσες και ρατσιστικές χωρίς "ναι μεν αλλά". Η κοινωνία μας πρέπει να είναι αταλάντευτα προσανατολισμένη στην δημοκρατία και ταυτόχρονα αντιρατσιστική, όχι επειδή το διακηρύσσει, αλλά επειδή το εφαρμόζει στην πράξη.

Η Ν.Ε. της Δημ.Αρ. Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου