Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ο Ξένιος Ζεύς δεν μένει πια εδω!









Κάποιο διαστροφικό μυαλό μανδαρίνου-επιφορτισμένου για ανάλογες ονομασίες,το "κλέψαμε" το "σπορ" απο τους Αμερικάνους-σκέφτηκε να ονομάσει έτσι μια επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας,  που "οργάνωσε"ο πολύς κ. Δένδιας-άραγε πριν ή μετά την σύλληψη του νεαρού Πακιστανού, ύποπτου για την κακοποίηση της κοπέλλας στην Σύρο;-να μαζέψει έτσι κάπου 1000 ανθρώπους-αραγε σε τι πσοστό των παράνομων μεταναστών αντιστοιχούν;-και με υφος ανθρώπου που μόλις γύρισε από μνημόσυνο κάποιου τύπου που ελάχιστα γνώριζε-κάπως έτσι ήταν στην τηλεόραση-προσπάθησε να δικαιολογήσει,γιατί το χαλί αυτήν την φορά, κάτω από το οποίο θα κρύψει τα σκουπίδια της αυτή η έρμη χώρα, είναι η Θράκη. 

Γιατί άραγε; Η δικαιολογία ότι φέτος αντι 3500 φοιτητές για τις σχολές αστυφυλάκων θα είναι μόνο 800 (οι 300 των οποίων στις σχολές της Θράκης), δεν δικαιολογεί αυτήν την κίνηση. Η περιφρόνηση προς τις τοπικές αρχές (μην γελάτε, έτσι δεν τις λέμε;) κρύβει μια υποβόσκουσα γνώση της ανικανότητας τους να χειριστούν οποιοδήποτε θέμα; 'Η υπέθεσε (και σωστά) ότι έτσι κι αλλιώς με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσαν, συνεπικουρούμενες και από μια ντόπια κοινωνία, που τα φοβικά της σύνδρομα και η όποια "εγρήγορση" της μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις εκδηλώνεται και ΠΟΤΕ όταν πάνω από το κεφάλι της πετάνε γύπες που ψάχνουν ψοφίμια. Τότε έχει αντανακλαστικά νεκρού. Και σ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, αναλαμβάνουν οι "σεβασμιώτατοι", οι οποίοι αφού βάλουν στην "γραμμή" τις τοπικές "αρχές" μεταφέρουν τον άμβωνα τους στις πλατείες και αναπολούν στιγμές βυζαντινού μεγαλείου. Αυτήν την φορά βοήθησαν και οι ντόπιες δυνάμεις των νοσταλγών ενός παρελθόντος που σε τέτοιες περιπτώσεις οι πολιτικοί τους πρόγονοι χρησιμοποιούσαν "τελικές λύσεις" με την βοήθεια του cyclon.

Ομως επειδή τα πράγματα είναι σοβαρά και τέτοιες "λύσεις" (τύπου Δένδια) μόνο σε σπασμωδικές κινήσεις και αντιδράσεις οδηγούν, τίποτα δεν αποκλείει να έχουμε και συμφέροντα από πίσω, που θα εκδηλωθούν με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, cattering, καθαρισμού και δεν συμμαζεύεται, γιατί το "κρατος" δεν είναι σε θέση ούτε να φυλάξει, ούτε να ταίσει, ούτε και να καθαρίζει αυτούς τους ανθρώπους, που θα μαντρώσει μέσα στις αστυνομικές σχολές. Εχουμε να δούμε "απ ευθείας αναθέσεις" ουκ ολίγες.Ο ελεγκτής του μέλλοντος δεν θα είναι άνεργος σίγουρα. 

Και έτσι το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια, ακόμη μια φορά θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλλένδες, γιατί αυγουστιάτικα ποιος να κάτσει τώρα και να κάνει σχέδια μακρόπνοα ή να δει τι κάνουν οι ευρωπαίοι  στις δικές τους χώρες.Ακόμη και οι συνοριοφύλακες διαμαρτύρονται που τους έστειλαν στα σύνορα. Νόμιζαν ότι αυτά είναι κάπου στο ...Κολωνάκι.

Ο κουρνιαχτός θα κάτσει σε λίγες μέρες, οι γραφίδες της περιοχής θα στραφούν σε άλλα θεματα, οι σχολιαστές θα συνεχίσουν τα μπάνια (που μερικοί τα διέκοψαν) , η ψυχραιμία πρέπει να πρυτανεύσει (κακή λέξη αυτή , αλλά δεν είμαι καλός στο να βρίσκω άλλες λέξεις) και να δούμε το ζήτημα συνολικά. Οι αποθήκες ανθρώπων δεν είναι η λύση. Ακόμη ούτε και η συνεχής επίκληση του Δουβλίνου ΙΙ (που είναι μια σοβαρή αιτία του φαινομένου, αλλά οχι η κύρια). Χρειάζονται πρωτοβουλίες και διεθνείς και στο εσωτερικό, εφαρμογή των διεθνών κανόνων δικαίου και του ΟΗΕ. Ενα σχέδιο-επί τέλους- που να αγκαλιάζει συνολικά το πρόβλημα.

Και να επαναφέρουμε τον Ξένιο Δία στην πατρίδα του.

Σ.Σαρακενίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου