Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου




Να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Συνεταιριστικής Ελληνικής Καπνοβιομηχανίας (ΣΕΚΑΠ) μέχρι την εξεύρεση επενδυτή


Χθες στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος κ. Πάρις Μουτσινάς συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στη βιομηχανία σήμερα, τόνισαν ότι είναι μια υγιής επιχείρηση και είναι εξασφαλισμένη η διάθεση των προϊόντων στο εσωτερικό και εξωτερικό, και επιπλέον ότι, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, λειτουργεί με δύο βάρδιες παραγωγής και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι, μαζί με τη ΣΕΚΕ, η οποία κατέχει το 31% των μετοχών της επιχείρησης, να συμβάλουν στη συνέχιση της πλήρους λειτουργίας της, ζητώντας τη συμβολή της κυβέρνησης ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ρευστότητας, από την οποία πάσχουν όλες άλλωστε οι ελληνικές επιχειρήσεις. Οι εξελίξεις στην ΑΤΕ, όμως, τους έχουν θορυβήσει και ζητούν την παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φ. Κουβέλη στον Υπουργό Οικονομικών, ώστε να διασφαλισθεί η λειτουργία της βιομηχανίας. μέχρις ότου οι διαδικασίες του διαγωνισμού αναδείξουν τον νέο επενδυτή.

Ο βουλευτής άκουσε με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία. Να σημειωθεί ότι η ΣΕΚΑΠ στηρίζει χιλιάδες νοικοκυριά καπνοπαραγωγών παράγοντας ανταγωνιστικά προϊόντα. Δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα αρμοδίως και με κάθε θεμιτό τρόπο και θα πιέσει να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που ξεπερνούν δημιουργικά τα στενά συντεχνιακά αιτήματα.

Οι μέτοχοι και η Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ οφείλουν –με τη συμβολή και των εργαζομένων– να εξαντλήσουν την όποια ευθύνη τους για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης, που θα αποτελέσει τον πυρήνα της λύσης για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Το μείζον, σήμερα, για τη Δημοκρατική Αριστερά αποτελεί η συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου