Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Υπάρχει άραγε φραγμός?

Μετά την Κύπρο, την Παλαιστίνη, τα συνορα προς Μεξικό των ΗΠΑ και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να μπεί στο κλαμπ των...περιφράξεων. Σε ντοκυμαντέρ παλιότερα διαπίστωσα οτι παρόμοιος φράκτης διασχίζει και την Αυστραλία για να μη περναν τα καγκουρώ από την μία πλευρά στην άλλη , για την προστασία των καλλιεργειών. Πιστεύει λοιπόν η κυβέρνηση οτι με ενα φράκτη 12,5 περίπου χλμ. θα εμποδίσει το κύμα των μεταναστών που προσπαθεί καθημερινά να περάσει στην χώρα μας. Ετσι λοιπόν η Ευρώπη των ανθρώπινων δικαιωμάτων μετατρέπεται σε...κοτέτσι. Ενα ακόμη τείχος του αίσχους. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.Η συγκυρία το επιτρέπει βέβαια αυτό ως μοναδική απάντηση στην έλλειψη καθε μεταναστευτικής πολιτικής, γιατί έτσι το επιτάσσει η ξενοφοβική συγκυρία.
«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία φράχτη στον Έβρο, αποδεικνύει την απουσία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής.
Το πρόβλημα της εισόδου μεταναστών στη χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοια μέτρα.
Είναι αναγκαία η διαδικασία που αντιμετωπίζει επί της ουσίας τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, όπως προβλέπεται από το νόμο και τις διεθνείς συμβάσεις.
Η κυβέρνηση οφείλει, σε συνεργασία με την Ε.Ε., να προωθήσει ρυθμίσεις για την ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση των προσφύγων σε όλες της χώρες της Ευρώπης. Πρέπει να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, έτσι ώστε η Ελλάδα να μην είναι ο σχεδόν αποκλειστικός χώρος παραμονής των μεταναστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου